972 89 20 31
Informació: 972 89 20 31
Emergències: 972 145 087
Reserves: 932 041 041

ca

Actualitat 

Notícies

La Copa del Món IPC 2017 Para-Snowboard de La Molina a punt per a la prova de snowboard cross

Data de la noticia: 14-02-2017
Compartir aquest esdeveniments
Tags: Copa del Món, IPC 2017 Para-Snowboard, Snowboard cross

S'han inscrit un total de 13 països: Argentina, Austràlia, Àustria, Canadà, França, Finlàndia, Espanya, Estats Units, Holanda, Ucraïna, Itàlia, Regne Unit i Xina.

Demà dimecres 15 de febrer començarà la Copa del Món IPC para-snowboard a l’estació de La Molina. La prova de snowboard cross serà la primera que es disputarà a l’estació de la Cerdanya. La jornada s’iniciarà amb l’obertura dels obridors, a les 7.00 h del matí, seguida de la inspecció del jurat, mitja hora més tard. De 8.45 fins a les 9.15 h es durà a terme el reconeixement de les pistes i ja a les 9.25 h es donarà pas als entrenaments, de dues hores de durada. A les 11.45 h serà el torn de les classificatòries. Un cop finalitzades, es durà a terme la fase final.

 

La Copa del Món d’aquest any acull esportistes provinents de tot el món, com Argentina, Austràlia, Àustria, Canadà, França, Finlàndia, Espanya, Estats Units, Holanda, Ucraïna, Itàlia, Regne Unit i Xina.

 

Circuit cobert de neu

La nevada que va caure la nit del dilluns 13 al dimarts 14 ha estat la principal protagonista en la jornada en què havien de començar els entrenaments de snowboard cross a la zona d’Alabaus. A les 9:00h del matí els equips s’han reunit als voltants del telecadira Alabaus, i, després de fer una primera inspecció, el jurat de la cursa, juntament amb els entrenadors dels diferents països, ha decidit que la prova s’havia d’ajornar per motius de seguretat. Els 50 centímetres de neu que han caigut a la zona alta de l’estació de La Molina han cobert el circuit de snowboard cross i les condicions no eren les més adequades.

 

Es competirà en les modalitats de Snowboard Cross i Banked Eslàlom

L’Snowboard Cross és una modalitat que té lloc en un circuit dissenyat amb salts, dubbies i mòduls i amb corbes estretes i entrellaçades que posen a prova el corredor en diversos trams de la pista. Per aquest motiu, els snowboarders han de dominar-la per superar tots els obstacles que es van presentant al llarg del recorregut. Amb tot, han de saber com són els salts, però també han de treballar molt bé cadascuna de les baixades d'una forma tàctica.

 

La mecànica de la prova és la següent: primer es realitza una classificació inicial. A continuació, els corredors més ràpids han de competir en un format head-to-head per aconseguir arribar al podi i emportar-se les medalles.

 

El Banked Eslàlom, que l'any 2015 es va estrenar a La Molina, tracta d'una modalitat que va néixer als Estats Units. Consisteix en baixar en eslàlom a través d'una pista en forma de "U" al llarg d'un traçat d'entre 500 i 900 metres de terreny irregular ple de dubbies naturalment presents a la pista.

La Copa del Món IPC 2017 Para-Snowboard de La Molina a punt per a la prova de snowboard cross
Altres webs de FGC
Reservar a La Molina
Compra / recàrrega forfet
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.