972 89 20 31
Informació: 972 89 20 31
Emergències: 972 145 087
Reserves: 932 041 041

ca

Actualitat 

Notícies

Regino Hernández, Lucas Eguibar i Laro Herrero, classificats per a les finals de la Copa del Món de snowboardcross FIS de La Molina

Data de la noticia: 02-03-2018
Compartir aquest esdeveniments
Tags: Copa del Món SBX La Molina
  • La Molina, estació del Grup FGC, ha acollit les rondes classificatòries de la Copa del Món de snowboard cross (SBX) FIS on Lucas Eguibar ha entrat 3er, Laro Herrero 21è i Regino Hernández 26è. Tots seran demà a les finals
  • Els tres esportistes de la RFEDI, Regino Hernández, actual medalla de bronze en els JJOO de PyeongChang’18, Lucas Eguibar i Laro Herrero han aconseguit classificar-se i dissabte es veuran les cares amb els finalistes. Pierre Vaultier, en la categoria masculina, i Charlotte Bankes, en la femenina, han estat els líders de les classificatòries
  • El dia 3 de març, La Molina serà la seu de la vuitena prova de Copa del Món SBX FIS d’aquesta temporada, on participaran els 32 homes i les 16 dones classificades

Divendres 2 de març, el sol ha estat el gran protagonista de la jornada, que ha començat amb una meteorologia estable. Durant el matí, l’organització ha treballat intensament per ultimar els preparatius de les rondes classificatòries de la Copa del Món SBX FIS.

 

Les baixades eren decisives per escollir els 32 homes i les 16 dones que disputaran la final del dissabte 3. En el cas dels homes, en la primera ronda es classificaven els 16 riders que havien aconseguit els millors temps, la resta de corredors s’han hagut de disputar les 16 següents places en una segona ronda. Pel que fa a la categoria femenina, les 8 corredores que aconseguien el millor temps passaven directe i es disputaven les següents 8 places a una altra ronda.

 

El dissabte, els riders faran la sortida de les mànegues eliminatòries en grups de quatre, en la mateixa pista que inclou peralts, salts i dubbies, on és important la tècnica, la velocitat i l’estratègia i a on està permès un cert contacte. Constarà de diverses rondes eliminatòries on els més ràpids aconseguiran arribar a la gran final.

 

Alta competitivitat en la categoria masculina

En les proves classificatòries disputades aquest divendres corrien 52 riders i el més ràpid a la primera ronda ha estat el francès Pierre Vaultier, actual líder del circuit amb 6.120 punts, que ha marcat un temps de 42,65 segons. El segon classificat ha estat l’australià Alex Pullin (2n en el ranquing del circuit amb 4.376 punts) amb un temps de 43,10 segons, seguit del rider vasc Lucas Eguibar, esportista de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI), classificat per a la prova de dissabte en la primera mànega amb un temps de 43,37 segons. Actualment, el donostiarra ocupa el 12è lloc del Circuit de Copa del Món amb 1.866,10 punts a falta de dues últimes proves. Un cop acabada la primera ronda s’ha mostrat molt satisfet amb els resultats: “He vingut a La Molina molt motivat i content. Ens hem intentat adaptar a la pista. He fet just el que havíem parlat amb els entrenadors i la veritat és que m’he sentit molt còmode”. Al que ha afegit, pensant en la final de dissabte: “La carrera de demà l’afronto igual que avui. Estic feliç de saber que estic ràpid i aniré a totes”.

 

Pel que fa a la resta dels esportistes espanyols, el rider andalús de la RFEDI, Regino Hernández, bronze en els passats JJOO de PyeongChang’18, s’ha classificat per a la prova de dissabte en 26è lloc, en la segona mànega, amb un temps de 44,29 segons. A més, amb 2.246 punts, es troba setè en el circuit mundial. Finalment, el càntabre Laro Herrero, que ocupa actualment el lloc 46è en la classificació de la Copa del Món (268,80 punts), ha quedat 21è, també classificat en la segona ronda, amb 44,15 segons.

 

Gran rivalitat en la categoria femenina

En la categoria femenina han corregut 24 dones d'entre les quals les 16 més ràpides aconseguien passar a la final. El millor temps l'ha marcat la francesa Charlotte Bankes (3a en el circuit de Copa del Món amb 5.000 punts) amb un temps de 45,94 segons.

 

La txeca Eva Samkova (11a en el circuit amb 2.160 punts) ha estat segona en aturar el crono amb 46,08 segons i la francesa Chloe Trespeuch (2a en el circuit amb 5.600 punts), tercera amb un temps de 46,14 segons.

 

Expectació per a la Copa del Món

El dissabte 3 de març, els classificats es veuran les cares en el circuit de la vuitena Copa del Món d’aquesta temporada i a falta de dues proves es decidiran els líders del circuit. Després de les set Copes del Món disputades aquesta temporada, els principals candidats per al títol són el francès Pierre Vaultier, amb 6.120 punts FIS en la categoria masculina, i la italiana Michela Moioli, que lidera la categoria femenina amb 6.630 punts.

 

L’estació estarà totalment oberta al públic de tal manera que es podrà esquiar de manera normal amb l’afegit de l’espectacle a l’snowpark Alabaus. La prova es realitzarà a peu de pistes al costat de la cafeteria i aparcament d'Alabaus. Aquesta zona és accessible a peu per al públic que vulgui apropar-se i passar-ho bé amb els millors snowboarders del món.

 

La competició es transmetrà en directe per televisió a partir de les 11.00 h per Eurosport 2 i Esport3, i en diferit per Telederpote, a les 14.45 h.

 

 

Acreditació per als mitjans de comunicació.

Altres webs de FGC
Reservar a La Molina
Compra / recàrrega forfet
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.