972 89 20 31
Informació: 972 89 20 31
Emergències: 972 145 087
Reserves: 932 041 041

ca

Actualitat 

Notícies

FGC adjudica les obres de construcció del Telecabina Alp 2500 i el Telecadira Coll de Pal

Data de la noticia: 03-08-2018
Compartir aquest esdeveniments
Tags: La Molina

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adjudicat les obres de construcció del Telecabina Alp 2500 i el Telecadira Coll de Pal a La Molina, unes infraestructures que entraran en servei l’estiu del 2019.

Un telecabina per arribar més amunt, per a tothom i per tot l’any

L’any 1.955 es va inaugurar a l’estació d’esquí de La Molina, el primer telecabina de dues places anomenat Puig d’Alp, que anava des de la zona baixa de l’estació fins a pràcticament al cim de la Tosa d’Alp a 2.537 metres. Posteriorment, l’any 1.975 el telecabina Puig d’Alp es va reemplaçar per dos telecadires de dos places de pinça fixa, fins a l’edifici del refugi del Niu de l’Àliga a 2.520 metres.

Amb l’adjudicació de les obres del nou telecabina es complementa el primer tram del telecabina construït l’any 1.999 i que arriba a la cota 2.341m.

Amb la construcció d’aquest segon tram del Telecabina Alp 2.500 es recupera l’accés històric a dalt del cim de la Tosa. Aquesta nova infraestructura esdevindrà un nou atractiu que ha d’ajudar a desestacionalitzar l’atractiu turístic d’aquesta zona del territori durant els 365 dies a l’any.

 

El Telecadira Coll de Pal: promoció de l’esport de l’esquí

Aquest nou telecadira permetrà millorar l’accés a la pràctica de l’esport de l’esquí i a totes les activitats relacionades amb el turisme de muntanya des de Bagà i El Berguedà, ampliant l’abast de la generació d’oportunitats de desenvolupament econòmic i de generació de llocs de treball.

 

 

Amb aquesta nova instal·lació s’ampliarà la zona per a esquiadors debutants. La Molina sempre ha estat una estació caracteritzada per ser el punt d’inici en el món de l’esquí per a molts esquiadors del nostre país amb una funció de promoció de l’esquí al nostre país. L’objectiu d’aquest nou telecadira és complementar una zona de debutants que parteix des de Pista Llarga, Font Canaleta i Trampolí, arribant amb el nou telecadira fins a la zona de Coll de Pal, donant més extensió a aquest públic en la seva iniciació a l’esquí.

 

Més informació a la Nota de Premsa Adjunta 

FGC adjudica les obres de construcció del Telecabina Alp 2500 i el Telecadira Coll de Pal
Altres webs de FGC
Reservar a La Molina
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.