972 89 20 31
Informació: 972 89 20 31
Emergències: 972 145 087
Reserves: 932 041 041

ca

Coneix-nos 

CORPORATIU

 • A principi del segle XX l’esquí naixia també com a activitat lúdica i esportiva. La Molina ha estat una de les grans protagonistes d'aquests cent anys i, com a estació d’esquí degana de l’Estat, ha apostat al llarg d’aquest temps per la renovació, per continuar estant al capdavant de l'esquí i per donar a l'esquiador nous i remodelats serveis, així com també per aportar al turisme de muntanya un valor afegit.

  Els primers esquiadors

  Segons consta en el Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), els primers esquiadors a La Molina se situen a l’any 1908 i practicaven telemarc i l’Stemmbogen. Els homes vestien com autèntics exploradors àrtics i les dones amb faldilles. Gràcies a l’arribada del primer tren, l’any 1922, l’estació començà a guanyar popularitat i el 1923 i 1924 es va convertir en un lloc concorregut pels aficionats de l’esquí.

  Aquell mateix any es descobria Fontcanaleta: “unes extensions suaus, sense arbres i plenes de neu", segons van descriure els pioners que es van aventurar a allunyar-se dels voltants de l'estació de tren i a travessar el bosc de la Perdiu. Aquestes pistes d’esquí van agafar fama ràpidament i aquell mateix any s’hi van celebrar els X Concursos d’Esports d’Hivern i els Campionats de Catalunya. El primer allotjament de l’estació de La Molina fou el xalet del CEC, inaugurat l’any 1925, i el 1940 es va instal·lar el primer servei d’assistència mèdica per als accidentats en la pràctica d’aquest esport d’hivern.


  Els primers remuntadors

  El primer teleesquí d’Espanya s’estrenà el 28 de febrer del 1943 a les pistes de Fontcanaleta i tres anys més tard La Molina tornava a ser pionera en la instal·lació de remuntadors, amb la posada en funcionament, a la temporada d’hivern del 1946-47, del telecadira del Turó de la Perdiu.


  Amb l’arribada d’un telecabina de dues places, l’any 1954, La Molina expandí la seva àrea esquiable. Primerament fins als 2.280 metres del Puig d’Alp, línia que al cap d’un any es prolongà fins al capdamunt de Tosa d’Alp amb un teleesquí. Al cim de la Tosa es construí el reconegut refugi del Niu de l’Àliga, que a dia d’avui segueix oferint servei de bar i restaurant, a més d’una terrassa assolellada.

  A finals de la dècada dels cinquanta, l’estació ceretana ja estava equipada amb deu teleesquís i dos telecadires, fruit de la implantació de dues grans empreses que havien equipat diferents àrees de La Molina. En només quinze anys (1955-1970), La Molina es convertí en un referent per al món de l'esquí a tot el país, ja que disposava d'algunes de les instal•lacions més modernes de l'època. El domini esquiable s’expandí també cap al Puigllançada, equipat amb teleesquís i telecadires.


  Un nou impuls
  A la dècada dels vuitanta l'esquí adquirí una notòria popularitat entre tots els segments de la població. Tanmateix, les vicissituds que travessaven les empreses propietàries fins aleshores de La Molina van fer que l'any 1985 la Generalitat de Catalunya adquirís els actius del domini esquiable de l'estació a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que passà a gestionar-los fins a l'actualitat. Aquest nou impuls comportà que, novament, La Molina esdevingués pionera en el seu àmbit, i es dotà de la primera planta de producció de neu artificial per mitjà d'un sistema d'alta pressió. A més, el 1986, s’instal·là el primer telecadira de quatre places de l'Estat. A partir del 1987 i fins al 1991 es construïren tres nous telecadires de quatre places.

  Avui
  Avui, a La Molina es poden trobar tots els serveis d’una gran estació en un entorn natural incomparable. La temporada 2008-09 La Molina va ser la primera estació dels Pirineus a acollir la Copa del Món Femenina d’Esquí Alpí. També s’hi han celebrat i se celebren la Copa del Món per a Discapacitats i la Copa del Món d’Snowboard. La Molina ha fet història i en continuarà fent!

 • Galeria d'imatges

  Es mostra un recull de les primeres imatges en la història de l’estació d’esquí de La Molina.

Altres webs de FGC
Reservar a La Molina
Compra / recàrrega forfet
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.