972 89 20 31
Resort info: +34 972 89 20 31
Emergency: +34 972 145 087
Reservations: +34 932 041 041

en

All Information 

News

Primera jornada de la Copa del Món IPC d'Esquí Alpí amb podis per a Rússi, Alemanya, França i Espanya

Share this event
Tags: neu, esquí, alpí, snowboard, IPC, competició, La Molina

Han participat 64 esquiadors de 15 països diferents, entre ells 5 espanyols, entre els quals destaquen els medallistes paralímpics amb discapacitat visual Jon Santacana-Miguel Galindo i Gabriel Gorce-Arnau Ferrer.

Barcelona, 8 de gener de 2015

El matí del dijous 8 de gener s'ha disputat el primer eslàlom (SL) de Copa del Món d'esquí alpí de l'International Paralympic Committee (IPC) per a persones amb discapacitat física o visual.

En la categoria Discapacitat Visual Dones, l'espanyola Ana Maria Selvi, amb la guia Ester Noguera, s'ha proclamat campiona, seguida de la belga Marie-Morgane Dessart, a + 4.68, guiada per Alain Struman.

En SL Dones Dempeus, l'or se l'ha endut la francesa Marie Bochet, seguida a +7.23 per l'alemanya Andrea Rothfuss, en segona posició, i la russa Inga Medvedeva, tercera (+11.17). La corredora espanyola Ursula Pueyo ha acabat en 6a posició.

En la categoria SL Dones en Cadira, les alemanyes Anna Schaffelhuber i Anna-Lena Forster han quedat en 1a i 3a posició, respectivament. La austríaca Claudia Loesch s'ha portat la plata a +1.97. Forster ha acabat a +4.98 de la primera.

En la categoria masculina del SL Discapacitat Visual Homes, el rus Valerii Redkozubov s'ha emportat l'or, guiat per Evgeny Geroev. En segon lloc, a +2.13, Miroslav Haraus passava línia de meta guiat per Maros Hudik, i el canadenc Mac Marcoux, amb Bj Marcoux, ha estat tercer (+2.43). Gabriel Gorce-Arnau Ferrer i Jon Santacana-Miguel Galindo han acabat en 5a i 6a posició, respectivament, i Diego Guerrero-Alfonso Rodríguez s'ha col·locat en 9a posició.

Alexey Bugaev (Rússia) ha coronat el podi de SL Homes Dempeus, seguit pel també rus Alexander Alyabyev a +2.05 i l'austríac Thomas Grochar a +2.39.

En SL Homes en Cadira, Thomas Nolte (Alemanya) ha estat el primer classificat. En segon lloc a +2.83 s'ha col·locat el japonès Takeshi Suzuki i tercer, a +3.23, Dino Sokolovic (Croàcia).

Quatre dies de competició

A partir d'avui i fins al 11 de gener, la Molina acull més de 50 esportistes vinguts d'arreu del món per disputar aquesta competició internacional d'esquí alpí en la modalitat d'eslàlom. Les proves es disputen dijous i divendres a Comella i en l'estadi de Roc Blanc dissabte i diumenge

A la Copa del Món participen cinc esportistes espanyols, entre ells el campió paralímpic Jon Santacana, amb el seu guia Miguel Galindo. L'esquiador espanyol amb discapacitat visual va participar en quatre Jocs Paralímpics d'Hivern i va obtenir un or i una plata en els de Sochi'14. Una altra participació esperada és la de Gabriel Gorce, amb el seu guia Arnau Ferrer, que també va competir en els Jocs de Vancouver'10 i Sochi'14 i va aconseguir el bronze en els últims.

També disputen la prova esquiadors d'Alemanya, Àustria, Canadà, França, Gran Bretanya, Itàlia, Japó, Nova Zelanda, Rússia, Croàcia, Suïssa, Bèlgica, USA, Eslovàquia i Xile.

Dia 9, Clínic Öhlins a La Molina

El 9 de gener el Club ITC i Play and Train organitzen el primer Clínic Öhlins durant la celebració de la Copa del Món. Es tracta d'unes jornades tècniques que desenvolupen la innovació i l'estudi de l'esquí adaptat i estan enfocades a esquiadors discapacitats i entrenadors que busquen millorar el seu rendiment amb l'objectiu d'equiparar-se a esportistes de primer nivell d'altres nacionalitats. Sota les ordres del director tècnic Juan Martínez i l'esquiador Paralímpic Edu Carrera, esquiadors discapacitats, professors i entrenadors podran participar en l'activitat per 60 €, amb el forfet inclòs. Per a més informació [email protected]

Campionats del Món Per-a-Snowboard al febrer a La Molina

Del 22 de febrer fins a l'1 de març, la Molina acollirà la competició més important després d'uns Jocs Paralímpics, els Campionats del Món. Entre les dates marcades, els millors atletes es reuniran a l'estació per competir en les diverses modalitats de la disciplina de surf de neu. La temporada passada, la Molina va ser la primera estació a acollir una Copa del Món Per-a-Snowboard i aquest any té el privilegi d'acollir els Mundials.

La Molina, exemple d'accessibilitat

L'estació ceretana del Grup FGC, des de fa molts anys, aposta per donar un espai a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat o discapacitat visual per fer esport i gaudir de la neu. La seva mostra més clara és la gran quantitat de carreres internacionals que ha acollit i que va culminar el 2013 amb els Campionats del Món de Alpí.

És una de les tres estacions d'esquí de Catalunya reconeguda per l'Agència Catalana de Turisme com a impulsora de l'esport i el turisme adaptat. Gràcies a l'acord amb la Fundació Johan Cruyff, La Molina té el Centre d'Esport Adaptat de l'estació. Des del punt de vista de la gestió, l'empresa Play and Train es dedica a promoure l'esport, tant d'hivern com d'estiu, per a les persones amb discapacitat visual o mobilitat reduïda. Amb tot això, i amb els seus anys d'experiència, La Molina s'ha convertit en un referent mundial i una mostra és el premi que atorga l'Associació Internacional per a Instal·lacions Esportives i Recreatives (IAKS) i que l'any 2009 va distingir a l'estació del Grup FGC.

Primera jornada de la Copa del Món IPC d'Esquí Alpí amb podis per a Rússi, Alemanya, França i Espanya
FGC websites
© La Molina 2015 / customers service: 972 89 20 31
Book in La Molina
Purchase / Recharge
Top

IMPORTANT INFORMATION ABOUT COOKIES. We use own and third-party cookies to offer our services and get statistical information. If you continue browsing, we consider that you accept its installation and use. You can change the settings or get more information here.

More information
x
My booking
Enter your booking number and your email to check your reservation, to cancel it or change it.